5 Hardware Essentials för fotografer

Anonim

Jag börjar med att säga att jag inte är en dator kille. Jag vet inte hur varje komponent fungerar, bygga egna maskiner eller skriva min egen kod. Jag är en professionell fotograf. Jag använder dock en dator för mitt fotograferingsarbete och har en ganska bra uppfattning om vad mina behov är och mina fotografers behov.

I det här inlägget beskrivs några viktiga delar av fotograferingshårdvara som behövs för att bearbeta och lagra bilder, beroende på användningen.

Foto via Shutterstock / pikcha

processor

Lyckligt för oss är fotografering viktigt för de flesta människor, och dessa människor vill ha en processor som kan hantera visning, katalogisering, beröring, resizing och uppladdning av bilder från moderna kameror.

Nästan alla datorer som du hittar på marknaden kommer att uppfylla minimikraven för att ta bilder från kameran, göra grundläggande justeringar och ladda upp dem till din favoritplats att dela. Även vissa tabletter skulle uppfylla minimikraven.

För hobbyister är en dubbelkärnprocessor till hjälp så att du kan köra Lightroom eller Photoshop i ett och ditt operativsystem eller andra bakgrundsobjekt i en annan. För professionella användare är ett quad-core-system användbart för att köra flera applikationer samtidigt och påskynda arbetet när du behöver exportera bilder från Lightroom medan du redigerar andra i Photoshop. Om du slutar arbeta snabbt påverkar din botten, är det värt att betala mer för en snabbare processor.

Bagge

Jag tycker att den enklaste och billigaste förbättringen du kan göra är att uppgradera RAM. Idag tar applikationer mer och mer av det här slumpmässiga åtkomstminnet, liksom de större och större filerna vi jobbar med. Du behöver förmodligen 2 GB RAM-minne. Om du kör den senaste versionen av Lightroom, säger Adobe att du behöver minst 2 GB. Om du är på det senaste Mac OS använder du förmodligen 1 av dessa GB. Så skulle jag säga 4 är minsta för hobbyisten som använder Lightroom. Om du försöker köra Lightroom och andra applikationer samtidigt och måste uppfylla professionella deadlines, bör du överväga 8GB. 12 verkar vara tillräckligt för mig för det mesta, men Adobe rekommenderar också 16 för att förbättra prestanda.

Grafikkort

Om du har råd med det, få det bästa grafikkortet du kan. Detta kommer att ha den minsta möjliga bäring på din bildredigering eftersom de flesta kort kan hantera det fotograferingsarbete du kastar på det. Om du också gör videoband är det en annan historia.

Övervaka

Kvaliteten på den bildskärm du köper kommer att göra skillnad i ditt fotografi. Minst en skärm som visar bilder i HD är förmodligen tillräckligt bra för att göra lite mindre fotoredigering. För hobbyisten vill du ha något som visar färg noggrant och har en hög upplösning. Att kunna se färgerna på dina bilder korrekt innebär att du har viss kontroll över hur de visar och hur de skrivs ut. Den professionella fotografen bör överväga en väldigt högupplösande bildskärm, som några av de nya 4K som kommer ut och bör använda professionella färgkalibreringsverktyg för att försäkra sig om att deras färger är korrekta.

Hårddisk

Storleken på hårddisken bör vara proportionell mot hur många bilder du tar. Amatörfotografen kan skjuta 3 till 4 MB JPEG-filer eller använda sina iPhone-filer, vilket innebär att de kan lagra många bilder på inte så mycket utrymme. 250-500GB kommer att hålla mycket lång tid. För hobbyisten, som eventuellt skjuter i RAW för 20-30 MB filstorlekar, kanske de vill ha mer utrymme beroende på hur ofta de gör fotografering och hur många filer de behåller. En 500 GB hårddisk och en 1 TB extern enhet kommer antagligen att ligga länge. Som fotograf professionell har jag en relativt liten hårddisk på min dator (500GB) men använder upp till minst 2 terabyte i lagring varje år plus säkerhetskopiering av hårddiskar. 500GB räcker till att arbeta på flera jobb i taget innan filerna flyttas till min externa enhet.

Det här är bara en fotografs rekommendationer för datorhårdvara. Vad använder du? Är det tillräckligt?

Populära Inlägg

Läs Mer