Klädreparation: Sy krokar och ögon, The Couture Way

Anonim

Bredvid knapparna är krokar och ögon en av de vanligaste plaggreparationerna som de flesta gör. De som säkras i kommersiellt tillverkade kläder tycks vara där bara tillfälligt, eftersom de flesta är dåligt sysade och kommer lossa ganska snabbt.

Anledningen är att de flesta sys av maskiner som antingen inte låser dem på plats eller är låsta otillräckliga. När de sys på ordentligt, bör de vara säkra för klädselns liv.

Och med lite hjälpsam instruktion kan du lära dig att sy krokar och ögon på rätt sätt - för hand.

Typer av begrepp

Krokar och ögon säljs i två grundläggande stilar och finns i många olika storlekar för att passa alla behov och användningar. Trådversionen är den vanligaste, medan formverktyget är konstruerad för att motstå mer slitstarkt slitage. Dessa är de som oftast användes som midjebandslåsningar på byxor och kjolar.

De olika metoderna

Det finns två sätt att handa sy krokar och ögon för kläder - det enkla, ganska enkla sättet och vad som anses vara "couture" sättet. Den främsta skillnaden är att man ser snyggare ut än den andra. Och som du kanske redan har gissat, behöver den söta en lite mer omtanke att sy. Båda ska dock vara säkra på plagget om de sys bra.

Denna handledning fokuserar på att applicera krokar och ögon med hjälp av couture-metoden. Det kommer också att illustrera hur man gör trådslingor som ofta står i stället för motsvarande metallögon.

Innan du börjar.

Om du använder tråd- eller metallversionerna börjar du alltid med en dubbel tråd med bra tråd som har dragits genom lite bivax. Tryck sedan på den belagda tråden med ett hett strykjärn för att säkra vaxet på tråden. Detta stärker tråden och hjälper till att förhindra att det knyter upp när du syr. Nyckeln till väl applicerade krokar och ögon är att fästa tråden på plats både i början och slutet av processen.

Hur-till: Fäst krokarna och ögonen på "couture" sättet

Steg 1:

För att applicera en vanlig trådkrok börja med att knyta änden på en dubbel trådsträng som har belagts och strykats.

Steg 2:

Bestäm var kroken ska sitta och kör en liten dubbelstygn för att fästa den knutna tråden. Se till att sömmen inte tränger in på plaggets offentliga sida. Detta ankar kroken på plats för en stark hållning.


Steg 3:

Placera kroken över stygn och håll tummen och pekfingret fast i kroken på plats.

Steg 4:

Sy runt krokens insida tre till fyra gånger. Detta kommer att säkra det på plats så att det ligger fast på plagget och håller det på plats medan resten av kroken sys.

Steg 5:

Kör tråden under kroken och genom undersidan av tyget och sedan upp i mitten av det övre hålet. Du vill inte springa tråden för att visa så försiktigt springa den under tyget.

Steg 6:

För att sy runt trådringar av både krok och öga, sy runt den övre trådringen och när nålen kommer genom mitten av ringen direkt till genom trådslingan som bildas. Detta börjar processen att sy trådringarna med en sömsöm. Upprepa denna process så många gånger som nödvändigt för att säkra ringen. För en liten krok 3 eller 4 gånger är det gott.

Steg 7:

Kör nu nålen under tyget och in i mitten av den andra ringen. Upprepa sömnadsprocessen.

Steg 8:

För att låsa stygnen på plats, dra nålen upp till toppen av kroken. Gör en ytterligare söm men avsluta den genom att rikta tråden genom slingan för att låsa den på plats.

Steg 9:

För att applicera motsvarande öga, placera ögat på kroken för att bestämma platsen. Lossa dem och binda sedan ögat på plats för att hålla det i rörelse när du syr. Var noga med att lämna de två trådringarna utan band. Upprepa samma sömnadsprocess som används för kroken för att fästa ögat på plats.

Så syr trådslingor:

Steg 1:

Trådslingor används ofta för att ersätta metallögonen för ett renare, mer couture-utseende. Börja med att säkra en knuten, dubbel tråd med en dubbelstygn på platsen för den avsedda trådslingan.

Steg 2:

Gör fyra på varandra följande stygn på samma plats mindre än ¼ "långa. Detta utgör basen av trådslingan. Justera längden för en större eller mindre än vanlig tråd eller metallkrok. Gör inte heller dessa stygn förlorade. De borde vara snygga, men inte täta.

Steg 3:

Börja på toppen av slingan, rikta nålen (trubbig ände först) under den syade trådslingan. Därefter styr nålen genom slingan skapar trådens tråd. Detta är återigen processen med att skapa en filtstygn. Upprepa denna process tills trådslingan är täckt.

Steg 4:

För att låsa den nya slingan på plats stygn under trådslingan och skapa ytterligare en sömsöm.

Populära Inlägg

Läs Mer