Allt i sin plats: Använda broderimallar för designplacering

Anonim

Att lära sig hur man använder brodermallar är en färdighet som varje broderare kommer att hitta användbar. Mallar hjälper till med designplacering, de låter dig auditionera designen innan du syr, och förhindra mycket gissningar (och katastrofer).

Jag är inte säker på dig, men jag har en fråga när jag försöker att eyeball designplacering, och det är för sent att byta saker när det är sömt. Lyckligtvis kan mallar lägga broderiet där du vill ha det första gången.

Låt oss lära oss hur du använder brodermallar.

Leta reda på och skriv ut mallen

Vanligtvis ingår mallen som en PDF-fil.

Var noga med att skriva ut mallen på 100 procent istället för "Anpassa till sida." Dubbelklicka för att öppna filen. Om den inte öppnas kanske du inte har Adobe Acrobat-programvaran på din dator. Om inte, ladda ner det här gratis.

Bilder via EmbroideryLibrary.com

Placera mallen

Trim nära designområdet för att eliminera överskott av papper. Håll korshåren i riktigt nord-syd orientering på det stycke du broderar och flytta mallen runt på tyget eller plagget tills du är nöjd med platsen. Placeringsguider visar var broderi ska placeras för olika kläder och sängkläder.

Hämta broschyrplaceringsguiden här.

Få broderinläggningsguiden för spädbarn, småbarn och barn här.

Markera crosshairs på tyget / plagget

Knappa mallen på plats. Använd en vattenlöslig eller luftlöslig märkningspenna (test först på ett tygområde som inte kommer att visas) för att markera fyra korshårställen på tyg eller plagg du vill brodera.

Ta bort mallen och dra horisontella och vertikala linjer som förbinder crosshair-märkena. Nu är objektet lätt att centrera i hängen. Alternativt föredrar vissa broderare att använda den inramade mallen för att hjälpa dem att hopa det objekt de broderar.

Centrera tyget / plagget i hålet

Med hjälp av lämplig stabilisator, justera tyg eller plagget crosshairs med hoop centreringslinjer och du är redo att sy. Om korshåren inte stämmer upp ordentligt med vinkelrörarna, vrider du igen.

Vad är dina tips för att använda mallar?

Top Machine Brodery Patterns


Utforska populära mönster från världens bästa designers.
Få mönster nu "

Populära Inlägg

Läs Mer