Mode och funktion: Sy stilig axelpulver

Anonim

När jag handlar kläder, är jag ständigt på utkik efter de styling detaljer som utgör dagens mest fashionabla utseende att integrera i mina syprojekt.

Ofta är det bara en liten detalj som kan förvandla en grundläggande silhuett till en mer uppdaterad, modern design. Epauletter är en av dessa detaljer, och de verkar visa sig i massor av dagens mest snygga toppar och klänningar.

Modernisera din nästa klänning eller toppmönster med snygga axelpulver!

Axelsömmen får en uppgradering.

Vissa är där för att uppmärksamma axeln och bli en viktig kontaktpunkt för plagget. Men många, som jag har kommit att upptäcka, finns där för att passa ett brett spektrum av kunder med olika skulderproblem.

Typiska axelsömmar av kommersiellt tillverkade kläder passar inte alla ordentligt. För vissa kan sömlinjen falla lite för framåt eller för långt tillbaka från kroppens naturliga axellinje. Genom att lägga till en enkel epaulettbehandling, som väsentligen sträcker axeln och bekvämt döljer den naturliga axelbanan, var den än ligger, tillåter klädet att passa fler kunder.

Epaulets per definition är trim applikationer som både prydnad och skydda axeln. När man tänker på epauletter som vanligtvis kommer i åtanke är de djärva, fransiga axelutsmyckningarna som ingår i militära uniformer. Men i hemmet är epauletterna mycket mindre demonstranta, men de kan också tjäna för att antingen pryda eller förbättra axelområdet.

För de som har en framåtrikad (eller bakåt) sluttande axel som lägger till en epaulett på designen av en topp eller en klänning, kan det förbättra klädselns övergripande utseende på axelområdet. Genom att använda samma tyg för både epaulets och bodice stycken, kan alla skulderproblem bekvämt kamoufleras!

Men epauletter visas också som viktiga kontaktpunkter eller stylingdetaljer på många plagg. Gjord i ett kontrasterande tyg eller färg kan de göra en vanlig design till något unikt och slående. Några snabba idéer som kommer att komma ihåg inkluderar att göra epauletter av läder eller spets för att lägga till lite drama och kontrast.

Lägga till epauletter på något plagg är en enkel modifikation av framstyckena och bakstycket. Om epauletten är att dölja en framåt eller bakåt sluttande axelproblem är det viktigt att först göra justeringen på axelsömmen på de två bodice-mönsterknippen innan du skriver ut epauleterna. Oavsett om du lägger till epauletter som en framträdande designfunktion eller för att enkelt dölja en axelsömproblem som utarbetar och tillämpar epauletten är samma process.

Här är stegen för att lägga till epauletter i läder:

Steg 1:

Ändra mönstertyckena. Ta fram- och bakstyckena och stift eller matcha axelsömslinjerna tillsammans som om du fäster fram- och bakaxelströmmarna.

Steg 2:

Fördjupa den nya epauletten genom att dra skärlinorna (prickade) och sömslinjerna (rak linje) med ett ½ "sömmar över de sammanfogade mönstret, jämnt över axelsömmen. De soliga röda linjerna kommer att vara de nya skärlinjerna för de ändrade främre och bakstyckena.

Steg 3:

Utkast mönstret för den nya epauletten genom att placera ett stycke vävnad eller papper över axelområdet. Säkra på plats med vikter. Spåra skär- och sömslinjerna på tissuepapperet och ange både främre och bakre orientering. Notera dessutom axelsömpunkterna på axelspetsen och halsen.

Steg 4:

Därefter ritar du axelspetsen och halskurvan. Börja med baksektionen, skift det nya vävnadskonstruktionen över epaulets sömlinje så att den stämmer upp med axeln på axeln bak axeln.

Använda bodice stycket som din guide spår i axel och hals kurvor som börjar från centrum axel sömmar punkten. Detta kommer att se till att de klippta bitarna matchar exakt när de sammanfogas för sömnad. Upprepa samma process för framdelen för att slutföra utarbetandet av epauletmönstret.

Steg 5:

Lina upp bodice och epaulet bitar för sy. Gå med på baksidan av epauletten till baksidans axel och sy ihop. Avsluta sömmen (jag sände kanten). Tryck på sömmen mot epauletten och lägg sedan upp epauleten mycket nära sömmen för en fin finish. Upprepa för framkant.

Steg 6:

När epauletterna är färdiga, avsluta axel- och nackkanterna i enlighet med klädselns utformning, vilket kan inkludera att lägga på ärmar, en krage eller ansiktsbehandlingar med normal sömnadsteknik. I exemplet var axel- och nackkanterna utsatta.


Populära Inlägg

Läs Mer