My Fiberfiber Med Anita Grossman Solomon: "Spela Ball"

Anonim

På denna unseasonably heta och fuktiga vårdag i New York tänker jag på baseball. Som barn spårade jag Mickey Mantle och Roger Maris men växte upp för att gifta mig med en Mets fan. Fortfarande, ge mig randig tyg över färgkombinationen av koboltblå och orange någon dag. Liksom de flesta quilters i min position uppskattade jag höstbaseball och bad för ett hemmalag att nå World Series. Det kan leda till extra innings i mitt syrum, ibland i oktober. När jag hade sömn rippning att göra skulle jag gå med honom i henen att titta och riva. Som kvällen och jag bar på, blev mitt misstag mer frekvent.

En dag var han nästan ut genom dörren för att gå till American Folk Art Museum. I samband med museets 2003-utställning "America's Favorite Pastime" skulle korparna Tom Glavine och Al Leiter vara närvarande. Jag bad att han väntade medan jag fick ett tygstycke. Mitt tyg arkiveringssystem var, och är fortfarande legendarisk. Jag nådde för det under flera olika längder av yardage draped över baksidan av en loveseat. Är det inte där du lagrar längder över 2 meter?

Utan att störa högen, och med fasthållen känsla, förlängde jag baseballtyget. Lickety-split Jag rev av en bit, smälte den för att stabilisera fryspapper, grep en tygmarkör och urklipp och frågade om han kunde försöka få tyget autograferat.

En svärson berättade för mig att Glavine och Leiter var hantverksmässiga (inte hantverksmässiga) vänstra händer. De räknade ut hur man får motståndare ut, utan strejker. Tydligen målade de hörn av strejkzonen. Vad som helst. Jag har fortfarande yardage av det basebolltyget, men inte loveseat. Det autograferade tyget gick till denna brorson, på den tiden en skolskola.

Jag gjorde en quilt för Courthouse Steps för sin kusin, en yngre brorson som namnges efter min sena far, som var en advokat. Det finns två speciella tygstycken i dynan. Den ena är solbränna, grönt och beige rutigt skrot från en klänning som min mor alltid tycktes ha på sig. Jag quiltade frasen "den klänningen!" Över den. Förmodligen är den enda anledningen till att hon fortfarande inte bär på det att jag klippte upp den.

Den andra är det välskötta stycket jag skar från min fars blå Pendleton-badrock. Och det var där jag var snäll. Jag fotokopierade och förstorade en avbokad kontroll undertecknad av min pappa. Avbrutna kontroller, kom ihåg dem? Jag fanns i faksmillan till quiltmackan, quilted genom hans signatur och rev bort papperet. Min sömnad liknar hans handstil. Hur är det för namnet?

Log Cabin, Ananas och Courthouse Steg är tre relaterade täcke block. Jag har fixats på dem så länge jag har quiltat. Att citera Penny McMorris i en stor amerikansk Quilt Show- video: "Är inte loggen allas favorit quiltblock?"

Jag kan aldrig glömma det citatet eftersom en syster, ovan, vem inte täcker men alltid är redo med en sömmare, såg den episoden med mig. Fram till idag, mer än 20 år senare, spottar hon mig genom att upprepa Pennys ord. Hon täcker inte men hon tolererar mer än mina, även visar Courthouse Steps på en vägg i hennes hål.

Om författaren

Anita Grossman Solomon är en heltid quilter, författare och Craftsy instruktör. Hennes täcken har visats överallt, från taket på International Quilt Festival i Houston till en enorm skärm högt över Times Square i New York City.

I denna Craftsy Blog-serie dyker hon in i de känslomässiga och ofta humoristiska aspekterna av att vara en tillverkare. Prenumerera på Craftsy Quilting Blog idag för att följa med och njut av personlig instruktion från Anita i hennes populära Craftsy klass Traditional Blocks Made Simple .

KLICKA PÅ KNAPPARNA NÄR FÖR ATT DELA DENNA FÖRTECKNING MED NÅGON SÄRSKILD.

Populära Inlägg

Läs Mer