Mat 911: De 9 vanligaste matlagningsfelen

Anonim

Alla har haft en olycka i köket vid någon tidpunkt. Ibland kan det inte undvikas (ledsen). Men genom att utbilda dig själv om några av de mest matlagningsfel kan du hjälpa till att undvika potentiell köksskada och säkerställa tillförlitliga och utsökta resultat.

Prepping ingredienser via Craftsy instruktör Joel Gamoran

Fri! Online matlagningsklass

Fix dina vanligaste matlagningsfel snabbt, för bättre måltider! Registrera GRATIS nu "

Det är sant: Sunt förnuft kan ibland vara missbrukande när du är engagerad i förberedelsen av mat. Men genom att granska denna samling vanliga matlagningsfel nu kan du investera i framtida livsmedelssucces genom att lära dig hur man undviker vanliga fallgropar.

Bilder via CakeSpy om inget annat anges

1. Du läser inte receptet innan du lagar mat

Att inte läsa receptet innan du börjar laga mat kan leda till kulinarisk katastrof. Oavsett hur snygg du är som kock, kommer du att läsa receptet på förhand så att du kan förutse kommande steg och potentiellt prep-arbete som är inblandat i alla steg i receptet. Även om du är den typ av kock som gillar att bli skurk, är det viktigt att läsa receptet. Det hjälper dig att lära dig "reglerna" innan du bryter dem.

2. Du använder inte en kötttermometer

Det såg ut som att din köttskiva var tillagad till perfektion, men när du skivat in i den (mot kornet, tack) fann du det helt överkokt. Även om det ser perfekt utifrån, behöver du en kötttermometer för att få en bra bild av vad som händer inom köttet. Sätt termometern i en tjock, icke-ben-del av skäret för bästa resultat.

När termometern registrerar en temperatur bara några grader kort efter önskad inre temperatur, ta bort från värme. Köttet fortsätter att öka något i temperaturen internt även efter att ha tagits bort från ugnen, så att det tar bort några grader kort efter önskat resultat, kommer att tillåta att uppnå denna temperatur efter att ha tagits bort.

Pottaxa via Crafty instruktören Molly Stevens

3. Låt inte köttet vila innan du serverar

Detta leder oss till nästa punkt: låt köttet vila. Det är väldigt frestande att skära rakt in i en skära av köttet från grillen eller ur ugnen, men motstå frestelsen. Några vilotimmar gör det möjligt för köttet att fortsätta sin matlagningsprocess och hjälper också till att täta i fukt. Genom att klippa in för fort berövar du dig själv av smak och fukt. Din slaktare ska kunna föreslå rätt vilodag för vad som helst av köttet du lagar mat.

4. Du mäter inte korrekt

Är du lite laissez-faire i arenan att mäta? Det kan orsaka matlagningsproblem. För en sak kan ingredienser som mjöl eller socker faktiskt ha olika densiteter beroende på hur och var de lagras. Så även korrekt mått kan vara inkonsekvent. Men om du inte noggrant mäter, kan dina resultat bli ännu mer skevda.

Foto via Craftsy blogg

5. Du är inte medveten om din ugns faktiska temperatur

Får du ofta att mat tar längre eller kortare tid att baka eller laga mat i ugnen än vad som anges i dina recept? Om det händer ofta kan det vara problem med ugns temperatur. Inte varje ugn är konsekvent och de kan även ha heta "fläckar".

Du kan testa temperaturen på ugnen med en ugnstermometer. Om det är lite avstängd betyder det inte att du måste kasta ut ugnen och få en ny, men det här kan utbilda dig om att justera kocken och baka tiderna. Dessutom kan skiftande pannor under bakning hjälpa till att jämna ut inkonsekvenserna.

6. Du överbelägger pannan

Du kommer aldrig att få optimala resultat om du masserar pannan medan du lagar mat. I allmänhet behöver mat utrymme att laga mat. De flesta livsmedel kommer att dra nytta av att sprida sig i ett enda lager i en panna med lite utrymme runt.

Plus, en överfylld panna gör det svårt att navigera. Att byta köttbullar i en överfylld gryta kan resultera i att spattering ingredienser på dig själv eller din räknare, och det betyder ingen rensning.

Foto via Craftsy blogg

7. Du använder sämre ingredienser

Oavsett hur exakt din mätning eller hur avancerad din knivkompetens är, kommer din mat bara att smaka så bra som de ingredienser du använder.

Det betyder inte att du inte kan köpa konserverade grönsaker eller försäljningsprodukter. Men tänk på ditt slutresultat. Till exempel, i en gryta med mycket ingredienser, är konserverad majs förmodligen bara bra. Men i en färsk majssallad, med hjälp av färska, säsongsbetonade saker av god kvalitet kommer det verkligen att bli en stor skillnad.

Använd eventuellt säsongsbetonade ingredienser som köpts från betrodda källor. Speciellt om ett recept har väldigt få komponenter, se till att du använder kvalitetsingredienser så att varje smak kan lysa.

8. Du lagrar inte dina ingredienser ordentligt

Precis som dina recept återspeglar de ingredienser du använder, speglar dina ingredienser hur de har lagrats. Korrekt lagring av alla dina ingredienser, från skafferiartiklar till frukter och grönsaker, kommer att säkerställa att de är i bästa form, de kan eventuellt vara tillagning. Till exempel, även om de fortfarande är färska, skära grönsaker som inte har lagrats ordentligt kommer inte att ha samma smakresultat som lagrats korrekt.

Foto via Craftsy blogg

9. Du är stingy med salt

Av olika anledningar är människor rädda för salt. Men i matlagning är det en nödvändig ingrediens. Mat bör saltas när du går mot alla i slutet. Detta gör att smaken kan utvecklas och absorberas när du går. Så fortsätt tillsätt lite salt i början, mitten och slutet. Det behöver inte vara en stor mängd, men vara inte tveksam. Fortsätt med att provsmaka maten för att försäkra dig om att det smakar hur du tycker det borde.

Vilka matlagningar har du gjort?

Fri! Online matlagningsklass

Fix dina vanligaste matlagningsfel snabbt, för bättre måltider! Registrera GRATIS nu "

Populära Inlägg

Läs Mer