Skullfri Godhet: Ett recept på Butternut Squash Mac n \ 'Ost

Anonim

Välkommen till min nya favorit hälsosam nattkväll. Ja, mac n 'ost kan vara hälsosam och tröstande samtidigt. Allt du behöver göra är att göra den enkla butternut squashostsås du hittar i receptet nedan, och du är bra att gå!

Bilder via ätbart perspektiv

Jag älskar att använda grönsaker på kreativa sätt och denna butternut squash mac n 'ostrecept är definitivt min nya favorit.

Jag måste berätta för dig att jag var skeptisk till att göra en butternut squashostsås, och trodde att det skulle smaka för squashy. Men med bara några extra ingredienser är smakerna helt balanserade och skapar en otroligt rik sås för att makaronnudlarna ska smälta in.

Sjalot och vitlök lägger till rätt mängd kontrast till squashen.

Och jag hittade att rosta squashen djupare smaken i jämförelse med att koka eller ånga det.

Squash puree var så gott jag hittade mig själv skovla skedar rakt in i min mun! Såsen kan definitivt användas utan att tillsätta någon ost till blandningen om du vill hålla den vegan. Jag har sett andra veganska recept kallar näringsjäst, men jag tror inte att det är nödvändigt. Gärna lägga till några matskedar om du vill, tillsammans med lite mer mjölk.

Jag kommer inte att berätta för dig det här är en kopia av gammaldags mac n 'ost som tillverkas med halv och halv, tung kräm och pund ost. Det är definitivt inte det. Det är något helt annat och helt utsökt på egen väg. Du kommer inte att tro hur tröstande det är.

Såsen kan användas för andra saker också! Försök lägga till den till:

 • Spaghetti squash (dubbel dos av grönsaker!)
 • Broccoli, blomkål, sparris, etc.
 • russet, yukon, röd, söt, etc. potatis
 • Ris, Quinoa, hirs, etc.

Så många alternativ!

Om du vill ha lite extra ostlig godhet, var god och lägg till mer efter eget tycke. Du kan ändra upp typen av ost också! Jag tänker peppar jack, gruyere och parmesan skulle alla vara goda tillägg!

Butternut Squash Mac n 'ost

anpassad från: Klämma av Yum

Utbyte: 3-4 portioner

Ingredienser:

 • 5-6 koppar skalad + kubad butternut squash (färsk eller fryst)
 • 8 oz macaroni nudlar (3 koppar okokt, glutenfri om det behövs)
 • 1/4 koppskuren skalot
 • 2 tsk skivad vitlök
 • 3/4 kopp natrium-vegetabilisk buljong
 • 3/4 kopp 2% mjölk (helmjölk, osötad mandel eller soja)
 • 1 kopp fint riven skarp cheddarost
 • 1 - 2 matskedar matolja
 • salt + peppar
 • Färsk timjan och brödsmulor (att garnera)

Steg 1:

Förvärm ugnen till 400 F. Placera squash på ett stort bakplåt och kasta med ca 1 matsked olja och en rejäl nypa salt och peppar.

Steg 2:

En gång förvärmts, rosta squash i 25-35 minuter, tills det är mjukt och gyllene. Vänd en eller två gånger under rostning. (Se bild # 2.)

Steg 3:

Koka upp en stor kruka med vatten och koka nudlar i enlighet med förpackningsinstruktionerna under grillning. (Jag hittar med glutenfria nudlar, det hjälper texturen att dränera i en kolsyrare och skölj noggrant med kallt vatten.) Ställ nudlar åt sidan.

Steg 4:

Värm en liten panna över medium låg värme med ca 1/2 matsked olja. När det är varmt, sätt skaloten i pannan och koka i ca 4-5 minuter tills mjukat. Rör ofta. (Om det börjar brinna ta bort från värmen i en minut eller så och minska din värme.)

Steg 5:

Tillsätt i vitlöket och koka i ytterligare 4-5 minuter tills blandningen bara börjar brinna. (Se bild # 3.)

Steg 6:

När squashen är färdig placeras i en mixer med sjalot, vitlök, buljong och mjölk. Lägg i ca 1/4 - 1/2 tesked salt och peppar. Blanda tills det är helt jämnt. Smak och tillsätt mer salt + peppar om det behövs.

Steg 7:

Placera kokta nudlar tillbaka i din stora kruka och skrapa hela såsocken (det verkar som mycket). Vrid värmen på medium och lägg till osten. Rör försiktigt för att kombinera tills osten har smält. Lägg i några stänk av mjölk om det behövs, eftersom såsen tjocknar som den värmer. Smaka och rör om mer salt och peppar om det behövs.

Steg 8:

Servera varma toppade med färsk timjan och brödsmulor.

Anmärkningar:

 • Om du inte har fräsch eller frusen butternut squash känn dig fri att sub 1 1/2 koppar butternut squash puree eller pumpa puree.
 • För en vegan alternativ, lämna bara osten och använd mjölkfri mjölk. Det är fortfarande lika gott!

Populära Inlägg

Läs Mer