Hur man gör hemlagad sockerarbete

Anonim

Socker är ett otroligt mångsidigt och spännande medium för att arbeta med i kakadetaljer. Under de senaste åren har isomalt blivit allt populärare på grund av dess kristallklara kvalitet och hur det fungerar som socker.

Men isomalt kan vara dyrt och svårt att hitta, så jag ville dela med dig av ett annat bra recept du kan göra med hjälp av mer tillgängliga ingredienser.

Detta socker är inte lika klart som isomalt, men med några knep kan du göra vackra sockerstenar, draget socker och blåst socker!

Sockervarbet recept

Anpassad från Dominic Palazzolos lollipops recept

Ingredienser:

 • 2 koppar granulerat socker
 • 1 kopp vatten
 • 1/2 tsk grädde av tarter
 • 2/3 kopp majssirap
 • 1/8 tesked gelmatfärgning
 • 2 tsk smaksatt extrakt (citron, mandel, mint, etc.) eller 1 tesked av godisaromer

Verktyg du behöver:

 • En silikonmatta
 • En medium eller stor kruka (jag använde en mörk kruka så att mitt socker blev gult, om du behöver klart socker är det bäst att använda en mycket ren rostfritt stålkruka.)
 • Candy termometer
 • Silikonborste
 • En stor glasmätskål (måste rymma mer än 2 koppar)

Vägbeskrivning:

Steg 1:

Placera glasmätskålen i en kall ugn, sätt sedan ugnen på 275 grader F.

Steg 2:

Blanda socker och grädde av tartar i en separat skål.

Steg 3:

Värm 1 kopp vatten, majssirapen och sockerblandningen i grytan på medium värme.

Steg 4:

Koka blandningen tills den når 300 grader F. När sockret börjar koka, använd en bakverkborste eller silikonborste och lite vatten och borsta det kristalliserade sockret från sidorna.

Steg 5:

Lägg INTE godistermometern i potten tills sockret kokar, annars kommer sockret att kristallisera på termometern.

Obs! Det tar ganska lång tid för ditt socker att komma till 300 grader F, men gå inte bort från det. Temperaturen kommer att röra sig mycket långsamt upp termometern tills den når ca 270 grader F, och då hoppar den upp till 300 grader F mycket snabbt vilket kan bränna ditt socker.

Steg 6:

Ta bort pannan från värmen och låt den svalna till 275 grader F. När du tar bort potten från värmen kan temperaturen på ditt socker fortsätta att stiga, det här är normalt. Rör inte vid det, rör det, eller tillsätt något tills det sänker till 275 grader F.

Steg 7:

När den når 275 grader F, lägg till matfärgen och smakämnet, rör om försiktigt för att blanda. Om du har något kristalliserat socker på sidan av din panna, försök att undvika att lägga det i blandningen.

Steg 8:

När du är blandad, ta bort det mycket heta glasmätskålen från ugnen och häll det mycket heta sockret i det. Var försiktig och var noga med att skydda dig själv och dina ytor. Om du inte värmer glaset först i ugnen kan värmen från sockret orsaka att mätbägaren bryts, vilket kan orsaka en stor röra!

Steg 9:

Placera glasmätarbägaren tillbaka i ugnen och låt den sitta i 5-10 minuter för att ta bort bubblorna.

Steg 10:

Ta sockret ur ugnen och du är nu redo att skapa alla slags sockerkonst!

Vad gör online Craftsy klasser bra?

Lär dig för livet! Med livstid tillgång till dina lektioner kan du titta på lektioner i önskad takt och enkelt återfå dina favoritkoncept med bara ett klick.

Sparka upp dina fötter! Njut av klasser när som helst från bekvämligheten av ditt hem eller ens på väg med våra mobilappar.

Få personlig vägledning! Fråga dina instruktörsfrågor för att få alla svar och feedback du behöver för att lyckas.

Älskar det! Det finns ingen risk att försöka med vår 100% pengarna tillbaka garanti.

Populära Inlägg

Läs Mer