Icy, Frosty and Snowy: Målning Vinter Scenes

Anonim

Fotspår i snön, silversmyckenisar som sänker trädgrenar och söta lilla frostiga mönster på en frusen damm är mönster på vinterns vita duk.

Att bo i nordöstra finner jag att även de som finner lite glädje i en kommande snöstorm kan inte låta bli att erkänna den kontemplativa skönheten i dessa vinterunderverk.

Var och en av dessa invecklade detaljer är överraskande lätta att uppnå i målning och gör din färdiga bit mycket effektiv.

Målning vinter scener efter eget val

Här har jag skapat en scen som kommer att innehålla dessa mycket vinterliga detaljer. Jag har ritat varje detalj, vi kommer att arbeta separat för att få en uppfattning om hur jag skapar dem.

Som du kan se är snöflingorna ojämna i storlek för att skapa djup. Flaskorna är formade som isbildning droppar ner på sidan av en tårta. Fotspår ska matcha gångmönstret och fotformen på dina karaktärer eller varelser (åtminstone löst).

Det skulle vara svårt att måla snö som vit-på-vit så en mild blå bakgrundsvask kommer att markera mina snöflingor och istappar. Jag använder ett maskeringsmedium på mina flingor, istappar och några av skridskorna på dammen.

Dina färgval är subjektiva för den känsla eller humör du vill projektera. Denna bit är lättsjuk så det behövs inget dramatiskt här. Ultramarine blå med lite cerulean fungerar bra. Du kan lätta och fördjupa denna tvätt som du behöver, så länge du har tillräckligt med färg för att stänga av snöflingorna och isen.

istappar

Måla trädgrenarna endast där de kommer att utsättas under snö och is.

Ta bort maskeringsmediet. Du kan lämna dem som de är, vilket förmodligen är ganska bra, eller du kan göra mer genom att lägga en tunn linje av en mörkare än bakgrundsfärgen längs en sida av varje is för att definiera dem ytterligare.

fotspår

Använd antingen en torrborste teknik eller våt hela fotavtrycket och dab en mörkare nyans av din bakgrundsfärg i den del av trycket som gick djupast in i snön.

Frostig, frusen damm

En djupare nyans än min blåa tvätt kommer att stämma snyggt mot den frusna dammen. Jag lade helt enkelt lite grått till min bakgrund tvätt färg.

Längs kanten gjorde jag på några ställen några små prickar med vit gouache för att "spilla" lite snö på isen. Det hjälper till att skapa den frostiga effekten du vill ha här.

Slutför biten

Jag avslutade min bit genom att lägga till lilla djurfigurer och stövlar i snön vid dammen. Slutligen tog jag bort resten av maskmediet som exponerade de vita snöflingorna. Du kan lägga till fler snöflingor med vit gouache om du vill.

Försiktigt radera eventuella penna linjer runt fotspåren eller någon annanstans som de visar eller ser ut ur platsen. Jag har lärt mig att några penna linjer ska raderas och ibland verkar de bara arbeta med konsten och jag lämnar dem ensamma.

Vilka idéer har du för att göra en vinterig scen med färger?

Populära Inlägg

Läs Mer