Lista över 40 snabbt växande blommor till din trädgård

Anonim

Ibland vill du plantera snabbt växande blommor för att skapa buketter och blomsterarrangemang för kommande evenemang, som ett bröllop. Eller kanske har du mycket trädgård att täcka, och du vill snabbt se de blommande resultaten av ditt hårda arbete.

Oavsett din anledning kommer du att älska den här praktiska listan med snabbt växande blommor du kan plantera i din trädgård idag, och innan du känner det, kommer du att njuta av en vacker färgstråle som kommer att hålla hela säsongen.


Coneflower av Domenico Salvagnin via CC BY 2.0


Blå morgonhärlighet blomma av Thangaraj Kumaravel via CC BY 2.0

40 snabbt växande blommor att överväga för din trädgård:

 1. Alpina aster
 2. Kandidatknappar
 3. Bee balsam
 4. Blackberry Lily
 5. Svarta ögon Susan (fleråriga)
 6. Svartögd Susan (vinstock)
 7. Blankettblomma
 8. Calendula
 9. Chokladvin
 10. Clematis
 11. Cleome
 12. Akleja
 13. Coreopsis
 14. Dianthus
 15. Riddarsporre
 16. Kosmos
 17. Cup-and-saucer vin
 18. fingerborgsblomma
 19. fuchsior
 20. Hyacinth bean vine
 21. Hardy pelargon
 22. Marigold
 23. Mexikansk solros
 24. Morning glory vine
 25. Nigella
 26. Nicotiana
 27. Krasse
 28. Fikus
 29. Passionsblomma
 30. Poppies
 31. Purpurfärgad blomkruka
 32. Snowdrop anemone
 33. solrosor
 34. lejongap
 35. Star Jasmine
 36. Sweet Alyssum
 37. Söta ärtor
 38. Verbena
 39. Blåregn
 40. Zinnia

Denna lista är inte alls en komplett lista över växande växter, men det borde hjälpa dig att komma igång med att skapa trädgården i dina drömmar med växande växter och blommor. Tänk på att många växter som kan växa snabbt i varmare zoner, kanske inte växer lika snabbt i kallare zoner.


Urban solrosor via MrBrownThumb

Anteckningar om val av snabbt växande blommor

 • Årgångar är de växter som går från frö till blomma under en växtsäsong. Men om du är intresserad av snabbväxande blommor kan du inte lita på bara en annuals. Du kommer att behöva en blandning av ettåriga och stauder för att snabbt täcka nakna fläckar på våren, eller skapa levande väggar och sekretessskärmar.
 • Tänkande vertikalt kommer också att hjälpa dig att få frodiga resultat snabbt. Många vinstockar är flotta blomningar och bör inte förbises i strävan efter växter som blommar snabbt.
 • Om du letar efter omedelbar tillfredsställelse i trädgården, rekommenderar jag att du planterar en blandning av snabbväxande plantor, stauder, örter och grönsaker som passar dina behov.
 • En annan sak du bör tänka på när du planterar en trädgård i hopp om att växa växter som blommar lätt är "re-bloomers". Det finns många växter som du kan döda och kommer att blomstra en andra gång innan säsongen är över. Dessa växter är bra om du odlar en skärgård och vill ha mycket blomsterbuketter under växtsäsongen.
 • Att plantera större storleksanpassade växter leder också till blommor som verkar växa snabbare. Till exempel kommer en 5 gallon växt att ta ett par år för att etablera sig och mogna. Medan växter växer i 15 eller 25 gallon krukor är det mycket äldre och kommer att blomstra tidigare och förmodligen mer rikligt det första året efter plantering.
 • Det bästa sättet att nå en trädgård med snabbväxande blommor är att sitta ner och göra en trädgårdsplan. Behöver du snabbt växande blommor eftersom du växer dina egna blommor för att dekorera ditt hem eller för ett speciellt tillfälle?
 • Det bästa sättet är att plantera frön för blommor till en skärgård som inte kommer att bryta mot banken. Men om du letar efter växande blommor för att ligga runt ditt hem och inte ha tid för växter att mogna, skulle det vara klokt att börja med större växter.

Populära Inlägg

Läs Mer