Gör garn ditt företag! 10 tips för att sälja dina projekt

Anonim

Älskar garn hantverk? Du kan göra ett framgångsrikt liv att göra vad du älskar! Det finns många alternativ för att sälja fiberkonst, och det finns en marknad för alla. Men det betyder inte att det är enkelt. Du måste vara beredd att hitta din nisch, marknadsföra dig själv och göra ditt bästa. Med lite hårt arbete kan du förvandla din passion till vinst.

Här är 10 tips för att sälja ditt garn- och fiberkonst.

1. Bestäm vad du vill sälja.

Du kommer bli mer framgångsrik om du specialiserar dig i att skapa och sälja det du verkligen tycker om att arbeta på. Några av alternativen inom fiberhantverk är:

 • Dina egna färdiga hantverksartiklar. Om du gillar att virka hänger med barnbyxor eller stickade filtar, så är det här vad du vill sälja.
 • Anpassade färdiga hantverksartiklar. Det är här du tar order för vad andra vill att du ska göra och skapa de objekten på begäran.
 • Dina egna ursprungliga mönster. Kanske gillar du att alltid utforma något nytt och du vill verkligen bara sälja mönster istället för färdiga saker.
 • Tillbehör för crafters, som handfärgat garn, skräddarsydda krokhakar eller sticknätarrangörer. Du kan använda dina egna färdigheter för att marknadsföra för garnskapande nisch.

Naturligtvis kan du kombinera dessa olika saker för en eklektisk verksamhet, men det är bäst att veta vad ditt fokusområde är, särskilt när du just börjar.

2. Bestäm var du vill sälja.

Min pappa säljer hållbart urbördigt exotiskt trä till crafters och träarbetare, men du hittar inte någonting om honom online. Det beror på att han verkligen föredrar att sälja på små lokala hantverksmässor, vilket gör varje försäljning "en handskakning åt gången." Kan han göra mer av vinst som säljs online eller till stora återförsäljare? Förmodligen, men det gör inte honom lycklig. Ta reda på vad som gör dig glad när du säljer dina hantverk. Några av alternativen för fiberartister är:

 • Sälj dina färdiga hantverksartiklar online, via kanaler som Etsy.
 • Sälj dina mönster online, vilket du kan göra här på Craftsy.
 • Sälj dina färdiga hantverksartiklar personligen genom din egen butik, hantverksmässor, fiberutställningar, provisioner i lokala butiker etc.
 • Sälj dina mönster till webbplatser och tidskrifter.
 • Sälj dina färdigheter som hantverkare, antingen online eller personligen.

Återigen kan du göra allt, men börja små, se vad som fungerar för dig och anpassa dig därefter.

3. Lär dig att ta bra bilder.

Om du försöker sälja varor online eller genom någon typ av utskriftsmaterial måste du ta bra bilder. Människor vill bli inspirerade, oavsett om du säljer dem handgjorda färdiga artiklar eller ett mönster för att skapa ett eget projekt.

Behövs hjälp? Kolla in Craftsy-klassens produktfotografi hemma med Jessica Marquez.

4. Förpacka det hela professionellt.

Gå den extra milen för att få dina föremål att se ut som de hör hemma på en fin butikshandel. Lägg till en personlig försäljningsetikett med en fin typsnitt, tvättinformation och din webbplats.

Tala om din webbplats, se till att den har en professionell, lätt att navigera design.

När du skickar varor, lägg i dem i härlig förpackning så att mottagaren känner att de får en gåva.

5. Ge all relevant information.

Människor har speciella behov. Vissa människor är allergiska mot olika typer av garn. Andra människor vill bara köpa saker som görs lokalt. Fortfarande andra är oroade över att köpa etiskt framställda garn eller vegangarn.

Ge all information om dina material (inklusive hur du tvättar och sköter dem) på en tagg eller en flierinsats som går med produkten. Om du gör försäljning online ska informationen vara på din hemsida också.

6. Hitta din egen signaturstil.

Det kan ta lite tid att ta reda på vad som är unikt med dig, men det är värt att hitta den där. Jag vet när jag går på en hantverksmässa där varje bås omedelbart ser likadant ut, jag snurrar på mina klackar och leder för att göra egna egna saker istället.

Kanske är det ditt garnval eller de karaktärer som du virkar eller den färgpalett som appellerar till dig eller ett sömmönster som alltid finns i dina mönster.

vad det än är, hitta det, perfekt det och dela det!

7. Perfekt din prissättning.

Det är svårt att veta hur man prissätter dina föremål. Kolla in Ashley Martineaus "Tips för prissättning av dina handgjorda varor" för några bra tips på detta område.

8. Samarbeta med andra.

Du behöver inte göra detta ensam. Här är några av de sätt som du kan samarbeta med andra för att hjälpa dig med försäljning av din hantverkskonst:

 • Hyra tekniska redaktörer och mönstertestare.
 • Buddy upp till dela en bås med någon annan på en hantverksmässa.
 • Gå med i hantverksgrupper på webbplatser som Facebook och Ravelry för att ställa frågor.
 • Anslut med dina lokala garn- och tygaffärer för att se om du kan hjälpa varandra.

9. Lär lagen.

Varje avenue av hantverksförsäljningen har några juridiska riktlinjer du behöver veta.

Om du till exempel säljer mönster till en tidning kan du skriva ett kontrakt som berättar när du kan sälja bilder och om du får sälja det mönstret på annat håll. Om du säljer färdiga artiklar med någon annans hækling eller stickmönster, måste du se till att designern tillåter dig att göra det. Om du säljer varor online måste du vara medveten om upphovsrättslagen för foton du inte tog.

Att tjäna en inkomst av din fiberhantverk innebär att du måste anmäla den inkomsten och det kan vara tillämpligt moms och även skatt på egenföretagande. Det finns mycket information på nätet om juridiken i verksamheten, och du kan alltid kontakta en advokat om du är osäker.

10. Var flexibel och ha det roligt.

Du vill göra det här eftersom du älskar det. Förlora aldrig det. Om du inte har kul efter ett tag, sluta och fråga dig själv vad som är fel. Det finns mycket att lära sig, men du kan börja små och du kommer att räkna ut allt som du går.

Det här är ditt eget företag, så bli flexibel och anpassa det för att hitta dina behov, för att inse att dessa behov kan förändras över tiden. Du kanske älskar att sälja färdiga artiklar i ett år och sedan bestämma att du hellre skulle sälja mönster. Det är ok. Håll kontakten med ditt eget hjärta och i god kommunikation med dina kunder och de övergångarna kommer att vara okej.

Populära Inlägg

Läs Mer