Män med nålar: Patrick Grant

Anonim

För att hedra Movember lyfter vi fram män i syindustrin. Idag presenterar vi Patrick Grant, värd för den populära BBC-sytävlingen, Great British Sewing Bee .

Konstruerad för att passa

Född i Edinburgh, Skottland, 1972, tjänat Grant en ingenjörsexamen från University of Leeds. Han berättade för Leeds Alumni Magazine att han valde teknik eftersom han var fascinerad av hur saker gjordes, men förväntade sig inte att det skulle leda till karriär inom modebranschen. Efter examen 1994 arbetade Grant som skidlärare, barnflicka och trädgårdsmästare innan han arbetade för en karriär inom marknadsföring.

År 2004 började han arbeta mot en MBA vid Oxford University. Det var under hans kurs som Grant lärde sig Savile Row skräddare Norton & Sons var till salu. Grant sålde allt han kunde, lånade pengar från vänner och tog ut ett lån vid banken för att köpa verksamheten 2005, enligt The Telegraph. Under de närmaste tre åren föryngrade han verksamheten genom att rebranding och koncentrera sig på varumärket arv. Hans bootstrapping betalade sig på ett stort sätt. Grant själv gör inte någon av skräddarsydda. Istället koncentrerar han sig på att kommunicera med sina kunder så att de får precis vad de vill ha när skärarna och skräddare börjar arbeta.

Designa män

Uppfostrat av framgången med Norton & Sons, 2009 lanserade Grant ett avvecklat Norton-dotterbolag, E. Tautz & Sons, som en färdig-slitslinje. Grant har sagt att eftersom han inte kommer från en modebakgrund fokuserar han helt enkelt på att utforma bitar som han själv vill ha på sig. Hans vision har löpt ut. Under 2010 heter Grant namnet Menswear Designer of the Year vid British Fashion Awards. Grant följde upp den prestationen genom att lansera ett samarbete med brittiska återförsäljaren Debenhams år 2013. Han designade en samling plånboksvänliga herrkläder under märket Hammond & Co.

Great British Sewing Bee

Trots alla sina andra prestationer är Great British Sewing Bee det som har gjort Grant ett hushållsnamn, både i Storbritannien och i USA. Utställningen syftar till att hitta "Storbritanniens bästa hemavlopp." Grant fungerar som en domare tillsammans med sy instruktör May Martin. Han är mild men kortfattad i sin kritik av deltagarnas kläder (som Project Runways älskade Tim Gunn). Bevilja nollor på de minsta detaljerna, från en puckered söm till en hals som har sträckts jämnt. Medan han kanske inte har tänkt sig att hamna i modebranschen är det tydligt var hans talanger ligger.

Patrick Grant: inte en rubbare

Medan hans karriär tydligt tar slut, strävar Grant fortfarande efter att leva en balanserad livsstil. Han arbetar fortfarande i butiken hos Norton & Sons ett par lördagar i månaden. Och förutom att spendera tid med flickvännen Katie Hillier, undviker Grant genom att spendera tid utomhus. Han tycker om att titta på fåglar, men har sagt att han inte anser sig vara en seriös trollare eller fågelskådare.

Du kan fortsätta med Patrick Grant genom att följa sitt Twitter-konto.

Låt oss höra det för män med nålar! Visste du att Craftsy har några toppklassiga manliga syrainstruktörer? Kolla in klasserna undervisas av Paul Gallo, Kenneth D. King och Don Morin.

I ett försök att öka medvetenheten och gnistsamtalet om människors hälsofrågor, gå med Craftsy för att göra November "Movember Crafting Month" genom att dela de projekt du har gjort för en viktig man i ditt liv.

Finns det en man i syindustrin som du beundrar? Gärna dela i kommentarerna!

Populära Inlägg

Läs Mer