Pittoreska damm: Hur man målar en serig vattenscen

Anonim

Om du gillar att skissa scener och landskap från livet, är den här blandade medietekniken med penna, bläck och akvarell perfekt för att fånga vad som är precis framför dig snabbt och enkelt utan att offra på detaljer. Lär dig hur man ritar växter och vatten med bläck och penn, och ger sedan liv och energi till scenen med akvarellfärg.

Denna teknik är särskilt underbar att använda under dina resor för att fylla din skissbok med speciella minnen från alla platser du har sett!

Följ med när vi skapar en blandad media illustration av en damm med en grafitpenna, bläckpenna och akvareller.

Tillbehör du behöver:

  • Ritningspapper
  • Akvarellpapper
  • Grafitpenna och suddgummi
  • Akvarellfärg och penslar
  • Bläck och penna

Steg 1:

För att börja skapa denna blandade mediekonst, rita ett litet värde och en kompositionstudie av ditt ämne på skisspapper. Den här miniatyrskissen hjälper dig att få din idé på papper och organisera elementen på din sida.

Steg 2:

När du är nöjd med din komposition kan du flytta på akvarellpapper. Skissa de grundläggande formerna på alla element på papperet.

Steg 3:

Börja nu lägga till lite ljusskuggning för att vägleda dig när du lägger till bläck till din målning. Du kan också börja skissa mer detaljer medan du fortfarande håller stilen lös och snabb.

Steg 4:

När du väl är nöjd med din skiss, ta hand om din bläckpenna och börja rita motivets motiv. Fokusera på mer struktur och linjära element först, som dammen, broen och klipporna. Styvheten i dessa linjer hjälper dig att komma igång och underlätta dig för att senare dra de mer organiska formerna som växterna och blommorna.

Skapa textur för att representera löven av denna växt genom att dra prickar och lösa squiggles.

Steg 5:

Avsluta färgningen hela ritningen på samma sätt. Använda squiggles och linjer för att skapa texturer.

Steg 6:

Nu är det dags att lägga till lite djup och volym på ritningen. För att göra så vill du rita skuggor. Skugga din ritning använd parallella linjer över de mörkare områdena och använd korsluckning för de mörkaste platserna som botten av trädstammarna och de djupaste delarna av bladen.

Skapa liten rörelse i vattnet genom att dra linjer som kurvor något som de du kan se ovan.

Rita raka linjer över vattnet för att representera plantans och broens reflektion.

Steg 7:

Nu kan vi börja måla. Nå för en stor rund borste och måla vattnet med ett ljust genomskinligt vattenfärgslag. Använd en tunn penselfärg, måla broens grundstruktur.

Steg 8:

Medan du låter färgen över dammen torka, prova färgblandning - kombinera några olika nyanser av grönt och brunt - för att måla plantorna.

Steg 9:

Låt det föregående lagret torka och fortsätt att lägga till tjockare lager av grönfärg på toppen för att skapa mer djup och lägga vibrationer i målningen.

Steg 10:

Fortsätt bygga upp färger och skuggor tills du är nöjd med resultatet. Använd en lackborste för att måla små detaljer som blommorna på förgrunden.

Och vi är klara! Jag hoppas att du njöt av att skapa denna vattenskulpturmålning av en damm.

Populära Inlägg

Läs Mer