En snabb Croque-Monsieur Recept

Anonim

Skinka och ost är en match gjord i himlen - särskilt när de kommer ihop i detta croque-monsieurrecept. En croque-monsieur är en fransk grillad ham-och-ostsmörgås som fylls med en krämig béchamel som lägger till ett helt nytt lager av rikedom till klassisk skinka och ost.

Du hittar ett croque-monsieurrecept i många franska restauranger och, som hamburgare i amerikanska restauranger, varierar de vildt i kvalitet. En bra croque-monsieur kommer att gå på linjen mellan krispig och krämig, tillsätt bara tillräckligt mycket béchamel till toppen av smörgåsen för att hålla det fuktigt, samtidigt som den fräscha skorpan kvarstår i det franska brödet som ger smörgåsens struktur.

En av anledningarna till att jag tycker om att göra dessa smörgåsar hemma är att de alltid kommer att visa sig precis som du vill ha dem.

Om detta croque-monsieurrecept

När jag är redo att göra croque-monsieurs, börjar jag med att göra en béchamel, en enkel mjölksbaserad sås förtjockad med en roux. Jag lägger till ost till min, med samma ost som är inne i smörgåsen, för att ge den lite extra kropp.

Såsen kan beredas i förväg och uppvärmas innan du monterar smörgåsarna om du vill göra det en dag framåt, eller det kan beredas precis innan du sätter smörgåsarna ihop.

Sandwichen består i sig av lager av skinka och ost mellan två skivor franskt bröd. Jag har haft utmärkta variationer av croque-monsieurreceptet med briochebröd, men jag gillar den rustika känslan och smaken av franskt bröd i min. En liten senap - Jag rekommenderar en fransk senap i helkornet - i smörgåsen kontrasterar snyggt med den salta skinkan.

Béchamel-såsen är en gång sönder på toppen av smörgåsen och hela saken är bakad i ugnen. Den resulterande croque-monsieur är krämig, krispig, smaklig och rättframt beroendeframkallande.

Croque-Monsieur recept

Serverar 4

Ingredienser:

För béchamel

  • 2 matskedar mjöl
  • 2 matskedar smör
  • 1½ koppar mjölk
  • 1/3 kopp strimlad Gruyère-ost

För smörgåsar:

  • 8 skivor franskt bröd
  • 3-4 matsked senap
  • Cirka 8 uns skinka, skivad
  • 1 ½ koppar strimlad Gruyère-ost

Vägbeskrivning:

Steg 1:

Förbered en roux. Smält smör i en medelstor kastrull över medelvärme. Tillsätt mjöl på en gång, koka sedan och rör om i 2-3 minuter. När blandningen börjar brinna, häll i mjölk och omrör hela tiden, koka tills blandningen kommer till en simmer och tjocknar, 3-4 minuter.

Avlägsna från värme och rör om 1/3 kopp Gruyère-ost tills den smälts. Smaka med salt och peppar och lägg åt sidan.

Steg 2:

Förvärm ugnen till 400 F. Sprid senap på hälften av brödskivorna, sätt sedan skivor senapssidan upp på ett bakplåt. Om så önskas, placera brödskivor på en metallhylla placerad över bakplåten.

Steg 3:

Skiv skivor av skinka på varje bit bröd, ovanpå senapet.

Stänk 1/2 kopp strimlad ost på toppen av skinkan.

Steg 4:

Placera kvarvarande brödskivor ovanpå skinken och ostskikten för att slutföra smörgåsarna.

Sked om ½ kopp béchamelsås på toppen av varje smörgås. Strö med ca 2 matskedar extra strimlad ost.

Steg 5:

Baka smörgåsar i 15-18 minuter tills béchamel är guldbrun och bubbla. Servera omedelbart.

Populära Inlägg

Läs Mer