Recept: Parmesan-Crusted Rostad Butternut Squash

Anonim

Till butternut squash eller inte till butternut squash? Det är ofta min fråga. Svaret är oftast ja! Jag är en suger för sin krämiga sötma och levande apelsin kött, som berättar för mig att det är laddat med många friska saker. Men där jag får leary i tackling är när jag tänker på att hacka in i denna galna grönsak. Jag vet att du är med mig på detta.

Så här hakar du + prep + kock butternut squash för en vintergrönsaks sida du kommer att älska!

Hacka

För "hacking" -delen, vänder jag mig till den här videoprovet om hur man hugger på butternut squash. Det har gjort mig mycket mindre rädd för att dissekera denna skrämmande grönsak. Först visar chefskocken Brendan McDermott dig hur man bryter ner squashen, så det finns i två lika stora bitar. Han skalar den tjocka huden med en kniv, även om jag också har använt en grönsaksskalare med stor framgång. Skrapa ut den inre delen (men kasta inte ut fröerna!) Skära sedan köttet i önskad storlek.

Prep

Det här receptet är en enkel rostad squash, men det som gör det är svårt att motstå är att kilarna av butternutkorgar är belagda i en kryddig, parmesanbrödsmjölk så att den stekar skarp, doftande och full av söta och smakfulla smaker.

Rostad butternut squash med parmesan är lika bra för veckodagsbordet som det sitter bredvid en rostkalkon vid Thanksgiving. Använd detta för att sätta på en sallad, pasta eller servera som det är. Hur som helst är det väl värt att bryta squashen.

Kock: Parmesan-Crusted Rostad Butternut Squash

Serverar: 6

Ingredienser

 • 1 liten butternut squash, skalad, halverad och skär i ¼ tum tjocka skivor
 • 2 matskedar olivolja
 • 1 tsk kosher salt
 • ½ kopp panko brödsmulor
 • 1 kopp riven parmesanost
 • 1/2 tsk färskt nötkött
 • 1 tsk friterad peppar
 • 1/4 tesked kosher salt
 • 2 vitlöksklyftor, finhackad
 • 2 msk finhackad färsk timjan
 • 2 msk. hackad persilja

Vägbeskrivning:

1. Förvärm ugnen till 400 F. Lina ett stort bakplåt med pergamentpapper.

2. Slå squashen med olivolja och kosher salt. Placera squashen i ett skikt på det färdiga bakplåten.

3. I en skål kombineras brödsmulorna, parmesan, muskot, peppar, salt, vitlök och timjan. Rör om att blanda väl. Stänk det här över squashen och steka tills det är mjukt, cirka 40 minuter. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.

Ännu i humör för mer squash?

Vad sägs om vissa butternut squash gnocchi? Det finns gott om gruyere och tillräckligt med kale för att det ska bli hälsosamt.

Har du provat delicata squash? Det är ingen irriterande peeling involverad eftersom huden är helt ätbar! Jag älskar det bara rostad med olivolja, salt och peppar.

Eller hur är det med ekollon? Den är formad som en ekollon och laddad med ett mycket sött och krämigt kött. Men jag gillar också ljudet av detta rostade ekollonskumrecept med en kryddig vinaigrette.

Jag älskar verkligen spaghetti squash! Har du provat det? Du bör definitivt ge denna hälsosamma ersättning för pasta en gå.

Jag är kär i denna idé för att lägga till lite squash till makaroner och ost.

Prova denna sallad fylld med squash och alla smaker av säsongen.

Med lite arbete och tålamod kan squash vara en av de vackraste av alla vintergrönsaker. Det är så mångsidigt och med sin naturliga sötnos älskar många barn egentligen att äta den.

Gratis Online Matlagningsklass


Bli snabbare och mer exakt med ditt knivarbete.
Registrera GRATIS nu "

Populära Inlägg

Läs Mer