En skrik ut till vänsterhänta stickare och krokar

Anonim

Jag ska erkänna det här med en gång: Jag har högerhänt. Men som en stickare, kroketer och garnhantverkslärare har jag stor respekt för vänsterhänta stickare. Idag, på Vänsterhandersdag, låt oss fira våra southpaw-vänner - särskilt de som stickar och virkar.

Vänsterhänta stickare och kroketer måste hantla i en värld som styrs av högerhänt. Instruktioner, diagram, illustrationer - nästan alla är skrivna och ritade med högerhänta crafters i åtanke. Och om du är högerhänt och du någonsin har försökt att lära en vänsterhänt person hur man sticka eller virka, vet du vilken utmaning det kan vara både för dig och studenten.

Medan stickning är ett hantverk som kräver användning av båda händerna, kan det fortfarande öka några problem.

Skulle vänsterna knyta bakåt? Ska de försöka efterlikna högerhänta stickare även om det känns konstigt? För vänsterhandare är det inte så enkelt att lära sig ett nytt hantverk som följande illustrationer och videor.


Foto via Craftsy medlem JackieMoon

Lefty stolthet

Om du någonsin känner att du är den enda vänsterhänta stickaren eller kroketten runt, kolla inte längre än Craftsy community. Craftsy medlemsprofiler är fulla av stickare, kroketer och andra crafters som antingen är vänsterhänt eller lärt från en vänsterhänta släkting.

Här är bara en smak av några Craftsy lefties:

Craftsy medlem Jackie Moon lärde sig hur man hakar vänsterhänt. (Det är hennes vackra Spring Ruffled Purse ovan.) Det är en sådan prestation som hon även nämnde det i hennes Craftsy profil!

Jackie är inte den enda Craftsy-medlemmen som gör sina vänsterhäntiga talanger kända. AwkwardSoul lärde sig att sticka och virka högerhänt trots att hon är vänsterhänt. År senare avlöste hon båda hantverk på vänstra sidan.

Craftsy medlem Talk of the Town lärde sig att sticka från sin vänstra mormor. Hennes mormor var glad att hennes barnbarn lärde sig att sticka vänsterhänt - tills hon påpekade att hennes mormor faktiskt stickade högerhänt.


Foto via hantverkare Vanessa Rae

Designer och stickare Vanessa Rae är också en stolt southpaw. Hon säger att hon älskar att skapa unika mönster för vänsterhänta stickare. Denna Chunky Cable Knit Dress med Diamond Cutout mönster, sedd ovan, är speciellt skrivet för lefties, så högerhänta stickare måste vända kablarna för att följa mönstret.

Har du någonsin sett en högerhänt person som sticker vänsterhänt?

Craftsy medlem lisa lotti kan berätta allt om det. Hon är högerhänt, men hon lärde sig att sticka från sin vänsterhänt mamma. Så medan Lisa gör allt annat högerhänt, stickar hon vänsterhänt.

Warbler01 hittade hakan som en vänster att vara lite lättare än stickning. Men oroa dig inte, hon gav aldrig helt upp på stickning. Hon tog upp det igen några år senare och gör nu underbara stickade föremål. Ta en titt på hennes My Maren tröja, hon arbetade upp medan du tog The Top-Down Icelandic Sweater Craftsy klass och du får se vad jag menar.

Till alla mina vänsterhårda stickare och kroketer, fortsätt att rocka ditt garnhantverk, oavsett hur du gör det - och bara var tacksam att du inte behöver köpa speciella nålar och krokar för vänsterhänder!

Är du en vänsterhänt stickare eller kroketer? Vad är några av de utmaningar du har mött när du lär dig att sticka och virka?

Populära Inlägg

Läs Mer