Enkelt 6-stegs Garter Stitch Scarf Tutorial

Anonim

En ryggstygn är ett uppenbart första projekt för en nybörjare. Det är faktiskt det projekt som jag hjälpte min pojkvän Alex med förra månaden när han uttryckte intresse för stickning. (Det är hans kavajstygn på bilden ovan. Jag är så stolt över honom!)

När Alex och jag gick igenom stegen i ryggsäckssjaln insåg jag att nybörjare behöver lika mycket hjälp att välja garn och nålar eftersom de faktiskt stickar på halsduken. Dessutom slutar förvirringen inte när du avslutar stickning. Det finns stygn att binda av och slutar att väva in - inte alltid en enkel uppgift för en nybörjare.

Med Alexs stickningsläror som fortfarande är fräscha i mitt sinne, skapade jag denna garterstitch scarf tutorial som guidar nybörjare stickare genom allt från att välja garn att väva i ändarna.

1. Välj ditt garn och nålar.

För denna halsduk använde Alex Lion Brand Wool-Ease Thick & Quick i glaciär och denim. Om du är nybörjare vill du kunna se dina stygn - och ta snabbt igenom projektet! Välj ett garn som har ett viktnummer av antingen 5-Bulky eller 6-Super Bulky för att få en tjock stick som kommer att flyga bort dina nålar snabbare än de tunnare garnen. Plus, skrymmande garn betyder att du kan se stygnen tydligare. Välj ett ljusfärg garn om du verkligen vill se till att du kan se sömmen.

Är du inte säker på vad ditt garns vikt är? Kontrollera garnetiketten. De flesta garnetiketter har numret tydligt markerat för att hjälpa dig att välja rätt garn.

Garnetiketten kan också hjälpa dig att välja rätt sticknålar. Varje garns etikett innehåller en mätare för att ge dig en uppfattning om hur garnet kommer att sticka upp. Mätaren innehåller en rekommendation till stickstickans storlek som passar bäst med ditt garn.

Få mer information om dechiffrera garnetiketter här.

2. Slå på.

För Alexs halsduk kastade han 17 stygn med hjälp av den långa halvan. Vi valde långsvans-cast-on eftersom det är stretchigt och en fin all-around gjutning som stickare kan använda för många olika projekt, men det är inte ditt enda alternativ. Kolla in några av dessa inlämningsövningar för att välja den gjutna du är mest bekväm med.

Antalet stygn du lägger på beror på hur brett du vill att din halsduk ska vara. Om du inte är säker på hur många stygn du behöver kan du prova på en testprov. Detta är bara ett litet prov för att visa dig hur stora dina stygn kommer att vara.

Mät dina stygn för att se hur många stygn du sticka per tum, och det hjälper dig att bestämma hur många stygn som ska kastas på. Om du till exempel stickar en prickprov som mäter 3 stygn per tum och du vill att din halsduk ska mäta 15 tum över, så skulle du lägga 45 stygn (3 x 15 = 45).

Du kan se mer om att mäta din mätare här.

3. Sticka.

När du har kastat på är du redo att börja sticka! Ryggstygnet är ett bra val för nybörjare eftersom du stickar samma stickstygn om och om igen. Det hjälper dig verkligen att känna rytmen i sömmen och bli bekväm med att hålla nålen.

Behöver du en recension om hur man stickar? Denna ryggsömmarhandledning hjälper dig ut.

4. Ändra färger.

Känner sig ambitiös? Alex sprang ut av garn halvvägs genom sin ryggstygn, så vi lade till en andra färg för att avsluta det. Observera att om du lägger till en andra färg, är det bäst att använda samma typ av garn som du använde för att sticka den första halvan av halsduken. Detta kommer att se till att din mätare förblir densamma, vilket betyder att din halsduk förblir lika stor när du börjar sticka med den nya färgen.

5. Binda av.

När din halsduk når en längd som du gillar - Jag gillar att min kan vikas runt min nacke minst två gånger - då är du redo att binda av. Bindning är hur du kommer att få dessa stygn från dina nålar. Denna stickade bindningstutorial hjälper dig med det ibland svåra steget, eller du kan lyssna på den stegvisa ljudstudien nedan.

6. Väva i ändarna.

Se de garnsvansar du har i slutet och början på halsduken? Du kan inte bara klippa de svansarna, eftersom hela halsduken lätt kunde rasa upp. Men du vill inte ha en liten bit garn som sticker ut från kanterna. Ta i stället en garnnål (det är den stumpa nålen som är mycket större och säkrare än en sömnad) och använd den för att väva garnet in och ut ur kanterna. Denna handledning för vävning i ändar bryter ner stegen för dig.

Har du startat din första halsduk än? Berätta för oss hur det går!

Populära Inlägg

Läs Mer