Vill du ha anmärkningsvärda foton? Dessa 2 Photoshop-verktyg kan få dig där

Anonim

När du använder Photoshop för att redigera fotografier, har du ett helt arsenal av verktyg som kan göra dina bilder otroligt minnesvärda, allt till hands. Att bestämma vilka verktyg som ska användas, hur man använder dem och var de är mest fördelaktiga kan vara överväldigande. I stället för att förlora dig själv i alternativets hav är det bäst att fokusera på ett fåtal få och sätta dem i praktiken.

Några av de mest användbara och effektiva verktygen i Photoshop? Dodge och bränna verktyg. Det är vad vi ska täcka här.

Vad är Dodge och bränna Photoshop-verktyg?

Enkelt uttryckt: Dodge-verktyget tänds bilden och brännverktyget mörkar det. De två används ofta i tandem för att skapa dramatiska kompositioner.

Använda smyg och bränna

Finns på vänster sida på din Photoshop-skärm (eller varhelst din verktygsfält är placerad) hittar du dessa ikoner:

För att möjliggöra mer personlig anpassning (och för att hålla dig på tårna) finns det ytterligare alternativ inom både bränn- och smygverktygen. I var och en kan du justera intervallet och exponeringen.

Räckvidd

När du väljer ett intervall har du tre alternativ: skuggor, mitttoner och höjdpunkter. Genom att välja en kan du bara arbeta på den aspekten av fotot. Om du till exempel använder Dodge-verktyget och välj höjdpunkter, märker du att du bara tänder upp höjdpunkterna på bilden. Om du förblir i Dodge men ändrar området till skuggor, kommer du nu bara att lysa upp skuggor i bilden.

Exponering

Det här alternativet är lite mer självförklarande. Justering av exponeringsalternativet ändrar helt enkelt styrkan som du borstar bilden med. Vid 1 procent exponering märker du lite eller ingen förändring; vid 100 procent får du full effekt av din dodging eller bränning. Jag finner ut att börja med en liten exponering fungerar bäst.

När du ska använda smyga och bränna

Dodge och burn-verktygen är särskilt användbara när du vill använda ljus för att dra uppmärksamhet till en del av din bild. Eftersom verktygen låter dig ändra ljusbalansen, kan du enkelt skapa drama och ändra fokuspunkten för en bild genom att dodging och bränning.

Obs! Använd alltid Dodge och bränn verktygen på kopior av bakgrundsskiktet, aldrig på originalbilden. Detta förhindrar skador på din fil och låter dig justera lagrets opacitet för att göra effekterna mer eller mindre intensiva.

Jag använde dodge verktyget med intervallet som är inställt på höjdpunkter för att förstärka höjdpunkterna på höger sida av vägen, solen och den högra sidan av motivets ansikte och kropp. All denna redigering kan ses i grön.

Sedan mörkade jag skuggorna på vänster sida av himlen, liksom grävningen åt vänster och höger, med hjälp av bränningsverktyget med intervallet som ställdes till midtoner. Du kan se dessa justeringar i blått nedan.

Slutresultatet:

Dodge-verktyget möjliggjorde anpassning av ljus i bilden, vilket gav uppmärksamhet och fokusering mot ämnet. Med hjälp av bränningsverktyget kunde jag mörka några av skuggorna och låt ljuset stjäla showen.

Populära Inlägg

Läs Mer